Hackney Wick station

The project aims to create a new ground-floor station building at Hackney Wick station, to replace the small ticket office currently at platform level.

A new subway running north to south beneath the existing railway line will replace the existing footbridge and open up new pedestrian and cycle links from Wallis Road through to White Post Lane.

This project is part of our London Railway Upgrade Plan, creating new connections and increasing capacity in peak hour by 30%.

Architects Landolt Brown have drawn on the area’s industrial heritage and waterways to influence their design for the station with a new entrance and ticket hall at ground floor that features coloured concrete walls and illuminated glass. New stairs and two new lifts will significantly improve access to the revamped station for local people and commuters.

The work supports the development around the station, being carried out by London Legacy Development Corporation (LLDC), which includes a mix of residential and commercial units.

The station is due to be complete in January 2018.